Nub teori

Hvad er en nub teori

Nub-teorien er baseret på en teori om hvorvidt du kan forudsige din babys køn baseret på vinklen på dens kønsorganer. Alle babyer har en kønsorganisk tuberkel eller ‘nub’ mellem benene, der udvikler sig mellem 11-13 uger.

Ifølge denne teori vil vinklen på nuben indikere, om en baby er en pige eller en dreng. Det siges, at hvis nuben er over 30 grader op fra rygsøjlen, er det en dreng. Men hvis det er under det, så er det en pige.

Før 14 ugers svangerskab har både kvindelige og de  mandelige fostre en anatomisk kropsdel mellem benene kaldet en kønsorganisk tuberkel, ellers kendt som “nub”. Denne kønsorganiske tuberkel eller nub er det, der udvikler sig til penis hos mandlige babyer eller klitoris hos kvindelige babyer. Ifølge Nub teorien kan specifikke ultralydsmålinger foretaget mellem 12 og 14 ugers graviditet bruges til at beregne vinklen på kønsorganerne i forhold til fostrets rygsøjle, som kan afgøre, om fosteret er en dreng eller en pige. 

Du kan også prøve en af disse populære måder at gætte dit barns køn på her

Er en nub teori præcis

Du finder ikke Nub Theory udgivet i almindelige lærebøger, men den er funderet i videnskab og bevisbaseret. Ifølge en undersøgelse fra 2012 af 1.222 patienter var det muligt at bestemme babyens køn ved hjælp af Nub teorien med en nøjagtighed på 96,6 til 100 procent, begyndende ved 12 ugers svangerskab.

Jo større baby var på tidspunktet for ultralydet (alias jo længere væk i graviditeten), jo større viste Nub-teoriens nøjagtighed at være. Når babyens længde er for lille, kan køn ikke forudsiges pålideligt. Mellem 12 uger og 2 dage var kønsbestemmelse mulig 90,5 procent af tiden, og metoden havde en nøjagtighedsrate på 96,6 procent. 

En anden undersøgelse fortalte nøjagtigheden af Nub- eller ‘Nib’-teorien, og resultaterne var overraskende nøjagtige. Forskerne fandt ud af 672 tilfælde, at kønsbestemmelse var mulig 90 procent af tiden, og babyens køn blev forudsagt korrekt 87 procent af tiden.

Flere jordmødre har også udtalt at det er hold i denne teori, så det er bare at finde dit scanningsbillede frem og se om du kan finde den omtalte nub. 

Sådan bruger du nub teorien

  • For faktisk at anvende nubteorien på din babys scanningsbillede, skal du fange den i en klar profil, så længden af rygsøjlen er synlig vandret. Derfra vil du søge efter nubben eller et lille fremspring imellem, hvor din babys ben vil dannes.
  • Du skal få en scanning efter uge 12 e
  • Fostrets størrelse skal være større end 60 mm
  • Ultralydsbilledet skal afsløre hele Nuben

Nub teori af en dreng

Hvis din babys nub er vinklet højere end 30 grader i forhold til dens rygsøjle, betyder det, at din baby er en dreng.

Nub teori af en pige

Hvis du sammenligner vinklen på din babys numse med vinklen på dens nub, og den er vandret på linje med rygsøjlen eller peger ned mod den, skal det indikere, at din baby er en pige.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen